Udgivet i Bolig og Livsstils-Artikler på Æblekasser.dk

Indretning med kasser og kurve - 8 tips til at komme godt i gang

Af Æblekasser.dk

Er du i færd med den store oprydning? Eller vil du tilføre dit hjem lune og sjæl? Kasser og kurve er et rigtig fint valg i indretningen til dig, der både går op i æstetik, praktik og orden. Men det er en udfordring at vælge de rigtige kasser og kurve til husets forskellige inde- og uderum. Læs med her og bliv klogere på, hvad du skal kigge efter. 

Find kasser og kurve i den rigtige størrelse 

Alting har sin kasse. Men vælg den rigtige størrelse med omhu. Spørg først dig selv hvor og hvordan kassen eller kurven skal bruges eller hvilket udtryk den skal have. Skal den være praktisk, skjule rod eller pryde stuen? Skal den fungere inde eller ude? 

Både nips, havens æbler, sofahynder og hundelegetøj har brug for en kasse. 

I forskellige skabe kan små kasser gemme de ting, som ellers ofte bliver væk: Hårelastikker, synåle, vatrondeller og skruer. Et godt tip er at give dine små kasser et label, så du altid ved, hvor du skal lede. På den måde ser skabene dejligt overskuelige ud og du går aldrig forgæves. 

Store kurve og kasser er fantastiske som pynt både i stuen og ude. Størrelsen skaber eksklusivitet og ro i indretningen og så kan de gemme på rigtig meget. Gemmeleg bliver taget til et helt nyt niveau. 

Hvilket materiale skal din nye opbevaring være i? 

Kurvens materiale har stor betydning. Tænk først i funktion og rum. Du kan vælge mellem kurve i træ, læder, flet og stål som eksempelvis Audo Copenhagen kurve

Materialet bestemmer, om kurven er luftig, massiv eller varm i sit udtryk. Og det har betydning for indholdet. Skal indholdet have meget luft som æbler i en klassisk æblekasse? Så er det genialt at vælge en trækasse med fine mellemrum. Eller skal rod gemmes godt væk? Der er en kurv uden mellemrum rigtig fin. Andre materialer som stål giver et moderne og let udtryk.

Hvis kurven eller kassen skal bruges til display af dine yndlingsgenstande eller pynt, kan den med fordel være flad samt lang eller bred. På den måde kan du vise det frem, du elsker og samtidig afgrænse pynten. Det er et tip, som skaber orden, luft og sammenhæng i din indretning. 

Kurve er en gave til dem, der elsker enkelhed. Og ikke mindst til os, der skal have en lille hjælpende hånd til det der med orden. 

Kassens form er vigtig for funktionen

En kasse kan have buede ender, være aflang, have ben eller firkantet trådnet i bunden. 

Formen bestemmer, hvad der passer til kurven eller kassen og ligeså hvordan du bruger genstanden i din dagligdag. 

Skal du bære den ofte? Bør den være hævet fra underlaget? Eller er du bare vild med afrundede kanter? 

Kasser og kurve til dit køkken

Køkkenet er kurvens bedste ven. Og kurven bliver helt sikkert din gode ven. Vi kender alle frugtkurven, der holder varerne friske og hvor du nemt kan se dem samt blive inspireret til den næste ret. 

Det er som om, at brødet og frugterne bliver endnu bedre i en fin kurv. 

Vælg eksempelvis en kurv i et dejligt materiale som træ. Det giver et naturligt og inviterende udtryk. 

Plantekasser til udeliv

Udeliv kalder på kasser. Når du høster dine frugter, planter om, samler på fine sten ved stranden eller skal bruge en bakke til limonade. 

Træ og behandlet stål klarer vejr og vind smukt. Måske har du en overdækket terrasse, der kalder på en kurv til lune tæpper, katten eller hunden. Ja, kassen kan sagtens være en lun seng for din bedste, firbenede ven. 

Ude beskytter kasser og kurve dine sager fra vejr og vind, så der er samling på sagerne efter et lille blæsevejr. 

Hvis du er kreativt anlagt er opbevaring også en gave i værkstedet eller plantestuen. Du kan med ro i sindet gå igang med dine sysler, når tingene har en fast plads. Det kan tilmed blive vældig pænt med smukke kasser til dit værktøj. 

Kasser og kurve til din stue

I stuen skal der være plads til hele familien og alles gøremål. Kasser og kurve kan redde meget smårod. 

Overvej eksempelvis, om børnene skal have hver deres kasse til skolearbejde og legeprojekter. Måske det vil motivere til oprydning. Og så ser kurve smukke ud til mange forskellige stilarter. 

Kasser og kurve til gang og bad

Tandbørster, hårnåle, rod. Hvem har ikke et hav af smådimser i badet, som ikke rigtigt har noget hjem?

Det klarer den rigtige kasse. Badet er et vådrum, så overvej gerne, at indholdet kan få luft og tørring gennem kassens små huller. 

Samtidig kan en lille udsmykning gøre underværker i badet. Vælg eksempelvis en lille kasse eller kurv til smukke sæber, skaller eller et lille duftlys. 

Skab orden og sjov på børneværelset med kasser og kurve 

Sæbekassebiler, købmandsbutik eller dukkebord. Kasser har mange muligheder. 

Men på børneværelset er de også uundværlige. Kassen gemmer, ordner og løser konflikter, når legetøj får sig en plads. 

Kasser kan endda hackes. Det betyder, at man kan give dem en bestemt farve, maler dem, sætter et navneskilt på eller binde fine silkebånd om dem. Ja, bare prøv denne sjove aktivitet for hele familien. 

Det er bare med at finde sig den helt rette kasse eller kurv og komme i gang med legen. 

Find det du mangler på æblekasser.dk

Vi hjælper dig med at finde de bedste produkter til de bedste priser. Vi har samlet mere end 95 produkter fra mere end 34 forhandlere, så du nemt kan finde det du leder efter. Vi har også samlet mere end 136 priser, så du kan sammenligne priser og finde det bedste tilbud. Alle priser er senest opdateret 2024-05-29 09:18:33.

2
Produkttyper
95
Produkter
9
Brands
34
Forhandlere
136
Priser

Vi tager forbehold for fejl og mangler i priser og produktinformation. Alle priser er inkl. moms og ekskl. fragt.